SEO OPTIMIZACIJA


Idite dalje nego što ste mislili da možete.Sa nama možete dalje nego ikada do sada!


Zašto je vašoj internet prezentaciji potrebna SEO optimizacija

Edukativni centar Code  - je digitalna agencija sa kompletnom uslugom internet marketinga, višegodišnjim iskustvom i brojnim priznanjima i nagradama. Specijalizovani smo za usluge web i grafičkog dizajna, brendiranja, SMM i SEM promocije, usluge SEO optimizacije sajta isključivo uz primenu organskih tehnika koje predlaže Gugl, kao i druge usluge iz oblasti internet marketinga.

Koji je glavni cilj SEO optimizacije sajta

Profesionalni web dizajn nije dovoljan da bi vaš sajt bio posećen, neophodno je da kada korisnici unesu određenu ključnu reč u polje za pretragu pronađu baš vaš web sajt među prvima u rezultatima pretrage. Uloga SEO optimizacije je usmerena upravo ka tome da vaš web sajt privuče što više ciljanih posetilaca sa internet pretraživača.

Da li ste znali...?

- 70% korisnika koji pretražuju određeni pojam otvaraju samo prva 3 rezultata,

- 90% korisnika koji pretražuju ne idu dalje od prve strane.

Zašto je SEO optimizacija toliko važna

Bez obzira na to da li vaš sajt obezbeđuje informacije ili nudi proizvode i usluge, većina posetilaca će koristiti pretraživače da bi vas pronašla. Samo će mali broj ljudi koji su čuli za vašu firmu tražiti baš po adresi sajta.

Kvalitetnom optimizacijom povećava se posećenost vašeg web sajta, što može dovesti do većeg broja poziva i upita, ali i do srazmernog povećanja interesovanja za vašim uslugama i proizvodima. Budžet koji uložite u SEO optimizaciju sajta može vam se višestruko vratiti kroz dodatni profit koji ćete ostvariti na osnovu bolje pozicije u rezultatima pretrage.

Živimo u vremenu u kome internet uzima sve veći marketinški deo kolača postajući najdominantniji medij za promociju i oglašavanje. U poređenju sa konvencionalnim načinima oglašavanja, internet pruža mnogo više mogućnosti da doprete do svojih potencijalnih klijenata. Gugl pretraga je šansa da budete viđeni, a da bi se stvorila čvrsta i dobra pozicija neophodna je upotreba odgovarajućih tehnika koje će doprineti postizanju najboljih rezultata.

Sajtovi koji su optimizovani na pravi način imaju više od 80% poseta sa pretraživača. Promet na internetu je većim delom vođen na osnovu rezultata pretrage na komercijalnim pretraživačima, kao što su Google, Bing ili Yahoo.

Ukoliko se vaš sajt ne pojavljuje u pomenutim pretraživačima prilikom unosa ključnih reči u polje za pretragu, možete da izgubite neverovatan broj posetilaca a samim tim potencijalne kupce vašeg proizvoda ili korisnike vaših usluga.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite svom biznisu, SEO optimizacija sajta za Gugl je nezaobilazna.


Zašto je dobro odlučiti se za SEO:

Visok procenat povrata investicija. - U odnosu na ostale vidove marketinga, SEO optimizacija ima najveći procenat povrata investicija (eng. ROI – Return On Investment). Drugim rečima, sajt optimizovan u skladu sa gugl standardima, ima tendenciju da se visoko rangira u pretrazi a to može vašem biznisu doneti mnogo više novca nego što ste uložili.


Bolje korisničko iskustvo. – Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na sajtu postaju sve važniji faktor rangiranja. Dobro optimizovan sajt usmeren je ka izvlačenju maksimuma tako da se obezbedi što bolje korisničko iskustvo, predstave ponuđeni proizvodi i usluge na najbolji mogući način ali i da se ubedi posetilac da baš vas kontaktira.


Veća poseta sajta. – Sajtovi koji se nalaze u vrhu pretrage na pretraživačima imaće mnogo veći broj poseta. Veći broj korisnika kao i veći broj strana koje oni pregledaju prilikom posete imaju veliki uticaj na autoritet sajta a što direktno utiče na pozicioniranje u pretrazi. Bolja pozicija u pretrazi veća šansa za vaš biznis.


Veća vidljivost i bolja prodaja. – Zahvaljujući visokim pozicijama na pretraživačima a šta je nastalo kao rezultat implementiranja i zadovoljavanja mnogobrojnih SEO pravila i preporuka, dolazi do bolje i veće vidljivosti sajta. Ukoliko je sajt napravljen tako da prezentuje proizvode i usluge na pravi način, veća vidljivost dovešće do više poseta, što direktno povlači i više prodatih proizvoda ili usluga.


Mogućnost targetiranja. - Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije sajta jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite. Bitna karakteristika jeste da se pruža mogućnost targetiranja na osnovu geografske lokacije što daje mogućnost pozicioniranja u pretrazi za prethodno definisan grad, državu ili regiju.


Niska cena SEO usluga. - U odnosu na druge oblike marketinških aktivnosti, ulaganje u ovaj vid marketinga predstavlja najbolju investiciju. Za novac koji uložite dobijate trajno bolju poziciju na pretraživačima, više poseta sajta, doprinosite građenju svog brenda, a što kao krajnji rezultat može da ima više prodatih proizvoda ili usluga. Uložen novac u ovaj vid usluga predstavlja ne samo jednu od najboljih i najjeftinijih investicija, već i investiciju koja vam se može vratiti višestruko i na duge staze donositi konstantan profit.


Proces optimizacije i metodologija:

Konsultacije

Konsultacije sa našim timom stručnjaka koji će napraviti detaljnu procenu trenutnog stanja vašeg web sajta i odrediti dugoročnu strategiju za optimizaciju i promociju

Istraživanje ključnih reči.

Detaljno istraživanje ključnih reči za koje bi vaš web sajt trebalo da se rangira u SERP

Istraživanje konkurencije.

Istraživanje konkurenata, analitika uz poseban osvrt na planiranje i pokretanje kampanje za promociju

On-page optimizacija

Podrazumeva sređivanje i implementaciju mikroformata Schema.org, validaciju kôda, sređivanje naslova, meta elemenata, optimizaciju performans i učitavanja stranica.

Marketing sadržajem

Pisanje i dodavanje kvalitetnog i relevantnog sadržaja u okviru vašeg web sajta, pokretanje bloga i određivanje kategorija i potkategija u zavisnosti od ciljne grupe krajnjih korisnika

Off-page optimizacija

Određivanje off-page strategije, promocija, otvaranje i vođenje naloga kompanije na društvenim mrežama, pokretanje kampanje za izgradnju povratnih linkova na blogovima u sličnoj branši (eng. niche) i sa sličnom tematikom.

Lokalizacija firme

Prijavljivanje na Google mape, otvaranje stranice kompanije na Guglovom servisu Google My Business i povezivanje istih sa veb sajtom.


Ostale usluge Internet marketinga

Osim organske SEO optimizacije, koja donosi rezultate na prirodan način, internet marketing obuhvata i plaćene tehnike reklamiranja koje donose brze rezultate kada vam je to najpotrebnije.

Kombinovanjem prirodne optimizacije s plaćenom u odgovarajućoj proporciji, možete još više ubrzati Vaš put ka uspehu i zacrtanim ciljevima.

Upoznajte se sa marketinškim prilikama koje donose:

PPC oglašavanje

marketing na društvenim mrežama

Transparentnost, Praćenje SEO kampanje i izveštavanje

Pratimo Vaš napredak i redovno Vas izveštavamo o našim SEO aktivnostima i o vašim pozicijama uz maksimalnu transparentnost i uvid u naš posao.


Naručite marketing uslugu

Želite li i vi deo onlajn tržišta? Zatražite upit za internet marketing