RAZVOJ 3D VIDEO IGARAKurs je namenjen svima koji bi želeli da se bave gaming produkcijom. Obuhvata celokupni postupak za kreiranje kompletne igrice, od modelovanja u Zbrush-u, rigovanja i animacija u Mayi, crtanja tekstura u Photoshop-u do kreiranja mehanike igre u Unreal engine.

Igre su svuda oko nas, spajaju generacije, različite kulture i ljude različitih nacionalnosti u jedan zajednički svet. Po završetku ovog kursa i ti ćeš moći da kreiraš sve ono što zamisliš, svet iz tvoje mašte, svet bez granica! Pored toga industrija video igara je jedna od najprofitabilnijih u IT sektoru. Pruža mogućnost malim kompanijama ili pojedincima da stanu rame uz rame sa velikim AAA kompanijama, uz dobru ideju i vaša igra se može naći na vrhu. Jedinstveni trening pruža celokupnu obuku za kreiranje igara. Trening obuhvata više različitih najpopularnijih i najprofesionalnijih programa. Od modelovanja u Zbrush-u, rigovanja i animacija u Mayi, crtanja tekstura u Photoshop-u do kreiranja mehanike igre u Unreal engine, naućeš sve sto ti je potrebno za Game Development. Polaznici treninga radiće na realnom projektu, razvoju 3D igre. Pogledajte klip koji slikovito opisuje video igricu koju ćete razvijati sa programerima i dizajnerima iz Edukativnog centra.

Vaše inovativne ideje i entuzijazam usmerite u razvoj narednog nivoa. Edukativni centar želi svojim polaznicima da svoje novostečene sposobnosti brzo i lako unovče. Nakon obuke imaćete ozbiljan projekat koji možete koristiti u svom CV-u za dalje zapošljenje i samostalni rad.

 ŠTA ĆETE NAUČITI?

Unreal Engine je game engine – okruženje za razvoj igara koje koriste kako najveće “triple A” game development kompanije – BioWare/EA (Mass Effect), WarnerBrother Games (Batman igre), 2K Games (Bioshock, Borderlands) tako i manji studiji. Jedan od njegovih najmoćnijih alata je Blueprint – viuzelno kodiranje bazirano na C++ programskom jeziku koji olakšava proces programiranja dozvoljavajući developerima da zaborave na detalje i da se fokusiraju na stvaranje, a uz malo dodatnog truda sa lakoćom se moze preći na C++ programiranje. Čak je moguće kombinovati Blueprint skripte i C++ kod. Blueprint vam omogućava i da pratite izvršavanje koda u realnom vremenu i vidite šta se dešava sa vašim kodom u toku igre.

Autodesk Maya  

U industriji filma i video igara Autodesk Maya je vodeći 3D program. Reč je o najsavremenijem programu za 3D modelovanje, animaciju, efekte i renderovanje. Od reklamnih špica, enterijera do video igara i filmova Maya je prvi izbor kompanija visokog kvaliteta. Na ovom treningu ovladaćete programom i njegovim funkcijama potrebnim za izradu celokupne igre. Naučićete da kontrolišete program kreirajući modele i animacije spremne za prikaz i njihovo korišćenje u daljoj produkciji video igre.

Pixologic Zbrush  

Zbrush je program za kompjutersko vajanje i slikanje koji je u 3D industriji sa svojim moćnim funkcijama i intuitivnim interfejsom postao revolucionaran. Zbrush nudi najsavremenije alate za današnje digitalne umetnike. Sa arsenalom od karakteristika koje su razvijene sa upotrebljivošću na umu, Zbrush stvara korisničko iskustvo koje je neverovatno prirodno dok istovremeno inspiriše umetnika. Sa mogućnošću da izvaja do milijardu poligona, Zbrush vam omogućava da kreirate sve iz vaše mašte. Koristićemo ga kako bismo lakše i efikasnije kreirali modele i teksture potrebne za izradu igre.

Unreal Engine:

Upoznavanje sa radnim okruženjem Unreal Engine-a

Upoznavanje sa VR hardverom, game design za VR

Uvod u programiranje u Unrealu

Upoznavanje sa Blueprintom – vizuelnim C++ kodiranjem

Manipulacija objektima (lokacija, rotacija, veličina)

Kolizija (sudaranje) i overlap (preklapanje)

Iventi (događaji)

Player character u VR-u

Kretanje u virtuelnoj realnosti

Interakcija sa objektima

Manipulacija objektima kroz vreme

Fizika objekata

Projektili

Tajmeri za funkcije i ivente

Destructible objekti

Veštačka inteligencija (AI) i pravljenje neprijatelja

Game design – kako napraviti zanimljivu igru

Optimizacija koda i fino podešavanje igre

Završni projekat – igra sa temom fantastike koja obuhvata sve prethodno naučeno

  Autodesk Maya

Kretanje kroz interfejs

Rad sa objektima

Prilagođavanje interfejsa za ubrzani rad

Modelovanje low i high poly modela

Modelovanje 2D i 3D objekata

Modifikovanje objekata

UV Mape i materijali

Modelovanje Enviroment-a

Izrada svih mapa za engine

Animacije objekta

Izrada scene

Izrada karaktera

Postavljanje rig sistema na karakteru

Animacije karaktera

Export – >Zbrush

Import

Export  -> Unity 3D

Pixologic Zbrush

Uvod u program

Rad sa objektima

Kretanje kroz interfejs

Osnove Sculpting tehnika

Sculptovanje (vajanje) modela

Coloring (teksturisanje modela )

Tehnike kreiranja tekstura i export

Projektovanje high poly detalja na low poly mesh

Re topologija modela

Export  -> Maya


ISPITI I SERTIFIKATI

Po završetku kursa polaznik dobija diplomu škole računara Edukativni centar.

CENA I NAČIN PLAĆANJA

Cena: 300

Prikazane cene su u EUR a plaćanje je u RSD po srednjem kursu NBS na dan uplate.