Kurs programiranja za decu


Primarni cilj koji pred sobom ima škola programiranja za decu jeste da polaznicima uzrasta od 7 do 18 godina pruži mogućnost da uđu u svet programiranja na njima blizak način, te da se upoznaju sa svim onim znanjima koja će im, sasvim sigurno koristiti i u daljem životu. Budući da su računari postali sastavni deo naše svakodnevice, to je i sasvim očekivano što se sve više mališana interesuje za rad na njima.


Na prvom mestu je važno da roditelji, odnosno staratelji deteta budu upoznati sa činjenicom da je škola programiranja za decu namenjena svakome ko ima želju da nauči nešto novo u konkretnom segmentu, a nastava je koncipirana tako da svakom detetu pruža mogućnost za daljim napredovanjem. Uzevši u obzir da Edukativno istraživački centar pri kojoj ova specijalizovana škola funkcioniše ima i kurseve i obuke programiranja za one polaznike čiji nivo znanja je viši od osnovnog, to svako dete koje bude završilo ovu školu ima mogućnost da školovanje nastavi, te da pohađa napredne obuke i kurseve u oblasti programiranja i rada na računarima, koje imamo u ponudi.


Škola programiranja za decu će omogućiti deci da nauče kako funkcioniše rad u timu, ali isto tako će biti u prilici i da na pravilan način razviju svoju kreativnost, te da savladaju veštine programiranja u različitim oblastima. Ne samo da će se, pored ostalog upoznati sa kreiranjem multimedijalnih aplikacija, već će imati prilike da kroz učenje o načinu izrade igrica i animacija, pa čak i sajtova, poboljšaju svoje logičko razmišljanje.


U zavisnosti od uzrasta zainteresovanih polaznika, zavisiće i nastavni program koji se u potpunosti prilagođava njihovim znanjima iz opštih oblasti, ali i mogućnostima.


Kurs i obuka programiranja traje ukupno tri meseca, to podrazumeva i ukupno 32 časa nastavnog fonda. O tačnoj dinamici po kojoj će se grupna obuka organizovati, će naknadno biti obavešteni roditelji, to jest staratelji svakog prijavljenog deteta, budući da je prvo potrebno da se prijavi dovoljan broj njih da bi jedna grupa bila napravljena (četvoro polaznika).


Kliknite OVDE za više informacija o ovom kursu.


Cena kursa je 16 000 dinara.

Prijavi se