DIGITALNI MARKETING


Saznajte kako digitalnim marketingom možetepovećati vidljivost vašeg brenda, kako na društvenimmrežama i pretraživačima, pa tako i u oflajn svetu.


Šta je digitalni marketing?

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategije u cilju brendiranja i pospešivanja vidljivosti digitalnog lika neke kompanije na internetu.

S obzirom na to da od 70 do 80% ljudi imaju internet i da svoje vreme provode za računarima i prenosivim uređajima i telefonima (izvor: Smart insights), što u poslovne svrhe, što u slobodno vreme – i ne čudi činjenica da je ova oblast marketinga postala traženija i od običnog marketinga.

Floskula da ako ne postojite na internetu, kao da i ne postojite i nije toliko pogrešna uzevši u obzir da velika većina korisnika interneta koristi društvene mreže, a više od 2/3 njih posećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode posredstvom interneta.

U poslednje vreme, sve više korisnika putem onlajn pretrage na pretraživačima dolazi do željenog proizvoda, i to mnogo češće nego posredstvom direktnog marketinga, što ukazuje na činjenicu da je digitalni marketing tek uzeo zamajac i da se u bliskoj budućnosti može očekivati da ostvari pun potencijal.

Zašto onda ne biste i vi svojim brendom ostavili pečat u digitalnom svetu?


Kako izgleda digitalna kampanja

Nakon kreiranja vebsajta i pisanja sadržaja, biraju se platforme za nastup i pravi se detaljna strategija za marketing sadržajem koja uključuje odabir adekvatnih grafičkih i tekstualnih sredstava pomoću kojih će brend biti prepoznatljiv i u očima korisnika i u pretrazi na Guglu (ili nekom drugom željenom pretraživaču). Nakon produkcije rešenja, sadržaj se promoviše, mere se rezultati, uz obavezno izveštavanje o učinku kampanje.

Koristeći sredstva direktnog marketinga preko društvenih mreža i drugim vidovima stupanja u komunikaciju s potencijalnim klijentima i korisnicima, npr. putem oglasa na društvenim mrežama Facebook, LinkedIn, Twitter itd, zatim imejl kampanjama, oglašavanjem AdWords i sl, formira se pozitivna slika brenda a korisnici se pozivaju na akciju.


Šta je marketing na društvenim mrežama?

Marketing na društvenim mrežama (eng. SMM, social media marketing) predstavlja vrstu digitalnog marketinga usko specijalizovanu za društvene mreže na kojima se nalaze vaši potencijalni klijenti ili kupci (npr. Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+). Cilj marketinga na društvenim mrežama je kreiranje tekstualnog i vizuelnog sadržaja koji podstiče korisnike na akciju, i na kraju promenu u ponašanju.


Merila digitalne kampanje:

brendiranje na svim kanalima

držanje pažnje korisnika

povećan broj pratilaca

aktivnost i komentari korisnika/pratilaca

promena u ponašanju (npr. kupovina)

pozitivne ocene

povećana posećenost sajta

dobra pozicija na pretraživaču

merenje rezultata i izveštavanje

povećan indeks zadovoljstva kupaca (eng. CSI, customer satisfaction index)

povrat sredstava (eng. ROI, return on investment)

Kako se vaši potencijalni kupci ne bi čudili što nemate profil na društvenoj mreži Facebook ili LinkedIn, obratite nam se da zajedno osmislimo efektivnu kampanju po vašoj meri i iznađemo dobra rešenja jedinstvena za vaš brend.

Sada je pravo vreme da angažujete agenciju za digitalni marketing koja nudi besplatne konsultacije za digitalnu kampanju!


Digitalna agencija Edukativni centar Code

Edukativni centar Code je digitalna agencija iz Kosovske Mitrovice koja pruža sve digitalne usluge bez obzira na to u kojem se delu sveta nalazite:

grafički dizajn

veb dizajn

veb programiranje

pisanje sadržaja za sajt

digitalne kampanje (strateško planiranje kampanja za društvene mreže Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest, YouTube)

optimizacija sajtova za pretraživače

Naručite marketing uslugu

Želite da poboljšate vidljivost svog brenda a ne znate kako? Prepustite se našem timu stručnjaka u oblasti digitalnog marketinga koji kroje promotivne kampanje prema potrebama vaše ciljne publike. Ne propustite da budete vodeći u svojoj branši i ostavite pečat svog brenda u digitalnom svetu.