Android programiranjeKurs Android Programiranja je namenjen početnicima i programerima koji žele da dobiju ili unaprede svoje znanje vezano za razvoj aplikacija za Android uređaje.

Tokom ovog tromesečnog kursa za Android programiranje steći ćete neophodno znanje koje povezuje teorija sa praksom kako biste mogli da napravite odlične aplikacije na pravi način. Bitno je da znate da ovaj kurs predstavlja uvod u programiranje aplikacija za Android uređaje. Način rada Android sistema objašnjen je korak po korak, sa ciljem da se prikaže na koji način se lične Android aplikacije mogu programirati.

Radićete sa instruktorima korak po korak sve dok vaša Android aplikacija ne bude gotova, a nakon toga ćete kreirati vezu ka Google Play portalu.

Na kraju Android kursa bićete spremni da objavite svoju prvu Android aplikaciju na Google Play portalu.

Najvažnije, nije vam neophodno prethodno iskustvo u programiranju!

Samo poznavanje kako napraviti Android aplikaciju je poželjna veština jer je Android najmasovniji operativni sistem današnjice. Podatak da je na Google Play prodavnici u ovom trenutku preko 3 miliona instaliranih aplikacija govori o tome koliko je Android kao takav zastupljen i tražen u svetu.

U 2018. godini, više od 86% korisnika pametnih mobilnih uređaja je koristilo Android kao svoj OS.

Potražnja za Android programerima u porastu!

Tržište rada za ljude koji znaju kako da kreiraju Android aplikacije je u razvoju, uz povećanje broja radnih mesta za Android programere. Zahvaljujući tome, svakog dana se objavljuju nove korisničke aplikacije koje omogućavaju prilagođavanje telefona ili tableta potrebama i željama pojedinačnog korisnika.

Najzastupljeniji OS danas

Android operativni sistem je najzastupljeniji OS današnjice, prvenstveno dizajniran za mobilne uređaje sa ekranom osetljivim na dodir, kao što su pametni telefoni i tablet uređaji.

Korisnički interfejs Androida je zasnovan na direktnoj manipulaciji objektima na ekranu, korišćenjem ulaza u vidu dodira koji odgovaraju pokretima u realnom svetu kao što su prevlačenje, zumiranje kao i unos teksta pomoću virtuelne tastature.

Pored već dobro poznatih Android mobilnih uređaja, za one koji žele nešto drugačiji doživljaj programiranja Google je razvio i Android TV za televizore, Android Auto za automobile i Wear OS za ručne (pametne) satove, svaki od njih sa prilagođenim korisničkim interfejsom. Varijante Android operativnog sistema se koriste i na igračkim konzolama, digitalnim kamerama, personalnim računarima i drugim elektronskim uređajima, što će vas kao Android programere dovesti do većeg broja radnih mesta.

Kada je reč o prilagođavanju pametnog telefona vašim potrebama, ne morate biti ograničeni na korišćenje dostupnih Android aplikacija, iz prostog razloga što je stvaranje vaših sopstvenih aplikacija i programiranje Android uređaja jednostavnije nego što mislite.


 ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Uvod u algoritme

2. Uvod u Kotlin programski jezik

Opisi instalacija / integracija

Uvod u Kotlin

Osnovni pojmovi objektno-orijentisanog programiranja

Klase, Konstruktori

Tipovi podataka, nasleđivanje, polimorfizmi

Kotlin sintaksa kroz vežbe i pogodne primere (tipovi, identifikatori, operatori, for petlja, komentari, ključne reči, izrazi)

Exceptions (izuzeci)

Debug perspektiva (breakpoints, step by step debugging, posmatranje promenljivih i izraza)

Nizovi i stringovi

Konverzija stringova u brojeve

3. Android programiranje

Android SDK

Kreiranje projekta

Activity,  Životni ciklus aktivnosti

Android Manifest

Prenos podataka među Activity-ima

XML dokument

Layout (vrste layouta, orijentacija)

Intent, Lambda funkcija

Text View, Button, ImageView …

Notification, Toast

Čuvanje podataka lokalno

Retrofit

JSON

Menu, Dialog

SMS

Google mape


 ISPITI I SERTIFIKATI


Po odslušanom Android kursu polaznici dobijaju Android sertifikat Edukativnog centra o uspešno odslušanom treningu.

CENA I NAČIN PLAĆANJA

Cena: 200

Cena za individualnu nastavu: 350

Prikazane cene su u EUR a plaćanje je u RSD po srednjem kursu NBS na dan uplate.


POSEBAN POPUST ZA POLAZNIKE


Edukativni centar želi da ponudi svojim polaznicima sveobuhvatno znanje da bi postali konkurentniji na tržištu rada. Znajući da jedan trening nije dovoljan za zaposlenje, Edukativni centar svojim polaznicima koji ulažu vreme i novac u edukaciju želi da pomogne kroz posebne popuste koji se mogu iskorititi za srodne obuke. Svi kandidati koji u  Edukativnom centru  odslušaju Android trening dobiće vaučer koji mogu iskoristiti za jedan od treninga iz oblasti programiranja (PHP, Web dizajn, Napredni web razvoj ili Java).